Skip to content

Over Carolijn

Wat leuk dat je meer wil weten over mij! Dat komt goed uit want ik ben een verteller. Ik vertel je graag meer over mij en Ivy&Oliver.

In 2016 zitten mijn nicht Marieke en ik te brainstormen over de volgende stap in onze carrière.

​Nou ja, brainstormen… we drinken koffie. En we kletsen. Gewoon aan de keukentafel. Maar wel met een serieuze ondertoon want de vraag is: als we alles kunnen kiezen wat gaan we dan doen?

Ik wil heel graag een idee uitwerken wat al lang in mijn hoofd zit. Een product dat ouders met jonge kinderen ondersteunt maar wat vooral de kinderen zelf helpt wat meer grip te krijgen op hun bezigheden. Gaandeweg blijkt mijn wens groter te zijn. Ik wil niet alleen dit ene product. Ik wil meer producten ontwikkelen en verkopen. En dan ook nog eens in mijn eigen bedrijf.

Mijn eigen bedrijf, ik moet er een beetje om lachen. Ja hoor, een eigen bedrijf vind ik dus best een dingetje. Ik moet echt een drempel over om te durven zeggen dat ik dit wil.

We praten door, schrijven dingen op en onderzoeken van alles. Marieke helpt me bij de opzet en mijn bedrijf is geboren. Ik bedenk Ivy & Oliver en Eefje Kuijl tekent het olifantje en zijn vriendin, het roodborstje. Daarna groeit het geheel uit tot het merk Ivy&Oliver met als eerste product Ivy&Oliver’s Pictoplanner.

​Mijn man en ik hebben 2 dochters die intussen al tieners zijn. Zij zijn geweldig en zó grappig, ze lijken veel op ons. Van hen leerde ik veel over het moederschap en over kinderen en hun ontwikkeling.

Dat klinkt echt mooi, hè? “… leerde ik veel over het moederschap…”. In praktijk, en dat weet elke moeder, deden zij precies wat in ze opkwam en probeerde ik daar – soms wanhopig – opvoedkundig verantwoord iets tegenover te stellen.

Ik lach graag en geloof me, dat helpt. Om voor de hand liggende redenen maar ook omdat het nooit precies volgens het boekje gaat, moeder zijn. Geen kind is hetzelfde, geen situatie helemaal gelijk, en toch zijn er een heleboel momenten die we allemaal herkennen. Veel van mijn ideeën komen dan ook voort uit onze ervaringen als gezin. Ivy&Oliver’s Pictoplanner is een direct gevolg van de behoefte van mijn (toen) 3-jarige dochter.

“Mama, ga ik dan mórgen naar oma?” Zij stelde mij elke avond dit soort vragen. Om haar meer grip op haar eigen activiteiten te geven knutselde ik een planner in elkaar. Dat hielp mij ook uit de herhaal-stand. Ken je dat, elke avond hetzelfde….. zucht.

Nu staat Ivy&Oliver als merk, de huisstijl en webshop zijn gemaakt, de eerste voorraad is geleverd, en de bestellingen komen binnen. Ik geniet met volle teugen!

​Ik ben nog lang niet klaar met bedenken en ontwikkelen dus houd mij en Ivy&Oliver maar in de gaten. Er komt nog meer, en het wordt allemaal leuk!